Retalls de premsa
LA COLLA D'AL-MANSÁF ABARROTA L'AGORA DEL PARC CENTRAL D'ALMUSSAFES AMB EL SEU CONCERT DE FESTES
24 de gener de 2016

Més de 800 persones van gaudir amb el recital de dolçaines, en el qual també va participar la Colla d'Algemesí, i amb les danses típiques de Dansaires del Tramusser.

La Colla Al-mansáf i la Colla d'Algemesí celebraren un intercanvi musical, al que li va precedir una dansà popular a càrrec de Dansaires del Tramusser. Els algemesinencs retornaren així la visita rebuda el passat mes d'abril.

El recentment estrenat Àgora del parc Central d'Almussafes va ser el lloc triat per la Colla Al-mansáf per a la celebració del seu concert de festes, que es va convertir en aquest cas en un intercanvi amb la Colla d'Algemesí. El que no esperaven els organitzadors és la gran resposta obtinguda amb aquesta activitat, que va registrar el passat diumenge 5 de juliol una assistència massiva d'almussafenys, desitjosos de retrobar-se amb una tradició tan valenciana com és la interpretació d'obres de la terra amb un instrument musical tan nostre com la dolçaina.

L'acte va començar amb una cercavila d'ambdues agrupacions que va transcórrer entre el Centre Cultural i el parc Central i en el qual van estar acompanyats pels balls de Dansaires del Tramusser, el grup local de ball tradicional valencià. Després d'aquesta exhibició, va començar el recital, en el qual tots dos grups van delectar als assistents amb la interpretació de diverses obres entre les quals es trobaven Penyalba, Peris, Miquelet de la Sella, La Lligassa, Montdúver i Muixerangues al cel. El president de la Colla d'Al-mansáf, Raúl Raga, està "satisfet amb l'actuació i amb el resultat de l'acte en general, va eixir molt bé i va acudir molta gent, encara que ens vam serntir com en familia. Sens dubte vam encertar amb l'elecció del lloc".

Per a finalitzar, Raga i la dama de les Festes representant de la Colla Al-mansáf, Carmen Fuentes, van obsequiar al president de la Colla d'Algemesí, Ximo Borràs, amb un detall, després de la qual cosa les dos formacions van interpretar de manera conjunta el pasdoble Aquelarre per a posar punt i final auna nova vesprada festiva.

Font: Ajuntament d'Almussafes

 
III CONCERT D'INTERCANVI DE LA COLLA D'ALGEMESÍ
28 d'abril de 2015

El dissabte tingué lloc el III Concert d'Intercanvi organitzat per la Colla d’Algemesí. En este tercer concert d’intercanvi els integrants de la Colla han compartit escenari amb la Colla Al-mansaf d'Almussafes. El concert es va celebrar el dissabte al Teatre Municipal.Us deixem amb la fotogaleria que ens ha fet arribar XIMO BUENO

Font: Algemesí Web

 
SERRAT I AL TALL POSEN LES NOTES AL XIV APLEC DE DOLÇAINERS I TABALETERS DEL SOGALL A CASTALLA
28 d'abril de 2015

La Colla de dolçaines i tabals El Sogall de Castalla, junt amb la Colla d'Algemesí, protagonitzaren el XIV Aplec de Dolçainers i Tabaleters celebrat a la capital de la Foia, una cita que reflecteix la qualitat i la gran varietat de composicions fetes per als instruments més tradicionals de la cultura popular valenciana.

El recital començà amb un petit homenatge i silenci dedicat als músics castelluts Vicent Pérez Estruch i Paco Gil Rico, així com als seus familiars assistents al concert.

La Colla d'Algemesí, sota la direcció del conegut compositor Antoni de la Asunción Andrés, foren els encarregats d'encetar el concert amb 4 peces molt dinàmiques. La Colla, nascuda l'any 2000, dóna vida a composicions que van des dels ritmes folklòrics més tradicionals, com els pasdobles o les marxes festeres, fins a arribar a les tendències més innovadores i els arranjaments més originals.

Començaren amb “Jesu dolçainer”, un pasdoble dedicat a José Antonio Sahuquillo pels seus anys de dedicació i estima a la dolçaina. Seguidament, tocaren “Arrapacalders”, un arranjament d’Antoni de la Asunción Andrés per a ser interpretat per una gran colla de dolçaines i percussió. Aquesta obra barrejava diversos temes i estils, pertanyents al repertori del músic Joan Blasco. Continuaren amb “Suite Serrat-Machado”, un arranjament de cançons molt conegudes del cantautor Joan Manuel Serrat, com La Saeta i Cantares, amb lletra del poeta Antonio Machado.

La Colla d'Algemesí va cloure la primera part de l'espectacle amb "Dibuixos", un popurri de sintonies de sèries de dibuixos animats de la televisió, com Don Quixot i Sancho Panza, Heidi, l'Abella Maia, o els personatges de la Warner Bros. Aquesta composició, de nou d'Antoni de la Asunción Andrés, forma part de l'espectacle "Dolç TV".

La colla amfitriona, El Sogall, donà pas a la segona part de l'Aplec. Aquesta petita família de dolçainers i tabaleters treballa des dels anys 90 per tal de mantenir viu el so del nostre folklore més característic i identitari.

Sota la direcció de Jordi Sempere Azorín, la Colla interpretà "Dolça memòria", un pasdoble del murer José Rafael Pascual Vilaplana, en memòria de Chelo Pellicer. A continuació sonà "Borumballa", una marxa cristiana del compositor Adam Bernabeu Garcia dedicada als seus fillols Gorka i Roser.

Finalment, El Sogall finalitzà la seua actuació amb la rapsòdia "Al Tall per sempre", una obra on conflueixen tames del genuí grup de música en valencià. Al Tall. Saül Gómez i Soler barreja de forma molt adient cançons tan populars de la formació, com ho són "Lladres", "La cançó de la llum", "A Miquel Grau", "No en volem cap" o "El cant dels Maulets".

 Font: Diania TV

 
II CONCERT D'INTERCANVI AL TEATRE MUNICIPAL D'ALGEMESÍ
22 de gener de 2014

El dissabte 25 de gener, a les 19.30 hores i al Teatre Municipal d'Algemesí tindrà lloc el II Concert d'intercanvi organitzat per la Colla d'Algemesí. En aquesta ocasió serà la Colla La Llocà d'Albalat de la Ribera la invitada a compartir escenari. Amb aquests concerts la Colla d'Algemesí pretén expandir les seues relacions amb altres agrupacions amb la mateixa finalitat, que és la de la difusió de la música dels nostres instruments tradicionals.

La vesprada musical començarà a les 19.00 hores amb un passacarrer que anirà des de la Plaça Major de la ciutat fins al Teatre Municipal. A continuació, a les 19.30 hores, es donarà pas al concert. En la primera part d'aquest actuarà la Colla La Llocà d'Albalat de la Ribera, baix la batuta del seu director Ximo Borràs. En la segona part, serà el torn  de la Colla d'Algemesí, baix la batuta d'Antoni de la Asunción. Finalment, per a concloure l'intercanvi, ambdues Colles s'ajuntaran per a interpretar dues obres.

Les entrades es podran adquirir en les taquilles del Teatre Municipal d'Algemesí el dijous 23 de gener, en horari de 18.30 a 20.00 hores, o una hora abans el dia del concert.

La Colla d'Algemesí

Font: La Veu del País Valencià

 
LA COLLA D'ALGEMESÍ ORGANITZA EL II CONCERT D'INTERCANVI
22 de gener de 2014

El dissabte 25 de gener, a les 19.30 hores i al Teatre Municipal d'Algemesí tindrà lloc el II Concert d'intercanvi organitzat per la Colla d'Algemesí. En aquesta ocasió serà la Colla La Llocà d'Albalat de la Ribera la invitada a compartir escenari. Amb aquests concerts la Colla d'Algemesí pretén expandir les seues relacions amb altres agrupacions amb la mateixa finalitat, que és la de la difusió de la música dels nostres instruments tradicionals.

La vesprada musical començarà a les 19.00 hores amb un passacarrer que anirà des de la Plaça Major de la ciutat fins al Teatre Municipal. A continuació, a les 19.30 hores, es donarà pas al concert. En la primera part d'aquest actuarà la Colla La Llocà d'Albalat de la Ribera, baix la batuta del seu director Ximo Borràs. En la segona part, serà el torn  de la Colla d'Algemesí, baix la batuta d'Antoni de la Asunción. Finalment, per a concloure l'intercanvi, ambdues Colles s'ajuntaran per a interpretar dues obres.

Les entrades es podran adquirir en les taquilles del Teatre Municipal d'Algemesí el dijous 23 de gener, en horari de 18.30 a 20.00 hores, o una hora abans el dia del concert. Més informació en www.lacolladalgemesi.com

Font: Algemesí Web

 
<< Inici < Anterior 1 2 3 Següent > Final >>

Pàgina 1 de 3
© 2012 La Colla d'Algemesí - Pàgina web dissenyada per Vicent Girbés Trull