COLLA D'ALGEMESÍ

Des de dins l’Escola Municipal de Tabal i Dolçaina d’Algemesí, la primera de tot el país amb més de trenta anys de treball, es funda a l’any 2000 la Colla d’Algemesí. Des de la seua constitució ha actuat en cercaviles, processons, romeries, entrades de moros i cristians i tota classe d’actes festius, així com realitzant concerts en gran quantitat de pobles i ciutats del nostre territori.

En l’any 1999 presenta la versió per a dolçaines i banda de la Muixeranga del mestre Vicente López Gurrea en col·laboració amb la Banda Simfònica d’Algemesí. L’any 2002 guanya el segon premi del Concurs d’Interpretació Ciutat d’Algemesí. En 2004 co-organitza a la seua ciutat l’Aplec de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters. Participa en el Certamen de Colles d’Altea en la I edició, l’any 2004 i en la III edició, l’any 2008. L’any 2014 va ser seleccionada per la Federació de Folklore per a oferir un concert en la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València.

Actualment compta amb vint-i-cinc membres als que van afegint-se altres alumnes de l’escola i músics d’altres poblacions que volen participar del seu projecte, tots ells baix la batuta d’Antoni de la Asunción Andrés.